HTML

Üdvözöllek Londonban

Friss topikok

  • anrab2012: Sziasztok! Az élet úgy hozta, hogy május közepétől Londonban kellene dolgoznom. Igazából egyelőre... (2012.04.16. 00:26) Amiben segiteni tudok.

Linkblog

Archívum

Amiben segiteni tudok.

2010.04.17. 16:02 Simon_Templar

Üdvözöllek Londonban ”Welcome” !

 

 

 

Az én nevem Intéző ezúton szeretnélek üdvözölni téged itt Londonban, remélem, szépen berendezkedtél, és készen állsz a Londoni élet kihívásaira. Nos amire szükséged lesz, az gondolom egy ideiglenes munka ebben, tudok neked segíteni, hogy amíg nem találsz valami normális munkát, meg tudj élni, tud fizetni a lakbért, tudj enni és meg tud venni a bérletedet.

Miért van rám szükséged? Nos ez valószínű megpróbáltad de nem jutottál semmire vagy elutasítottak túl sokáig vártál és fogy a pénz kétségbe vagy esve. Remélem jó az angolod, mert ha nem készülj fel a szenvedésre de, ne félj, amíg engem látsz, megoldjuk, találunk valamit, amivel kereshetsz egy kis pénzt. Mi az amiben segíteni fogok neked? Ha kell, nyitok neked bankszámlát ,elintézem az NiN „National Insurance Numbert” Erre szükséged van a munkához az alap várakozási idő 1-1,5hónap mire kapsz egy időpontot én ezt neked egy hét alatt el tudom intézni. Bankszámlát azonnal tudok neked nyitni, ha jó az angolod máris mehetsz pincérnek, konyhaikisegitőnek, feketemosógatónak, takaritónak, raktárosnak stb.…

Figyelem! Ezek mind legális munkák adózol és TB-t fizetsz.

Egy hónap után, ha már rendesen beilleszkedtél a munkába beszélhetünk a folytatásról mint a szociális támogatás, kaphatsz lakbértámogatást és adótámogatást is ha kevés a pénz amit kerestél persze ezt is csak általam tudod elintézni megvannak a kapcsolataim hogy bármit eltudjak intézni amire szükséged van csak szólj bátran kitaláljuk a következő lépést. Ha bővebb felvilágosítást szeretnél nyugodtan, keres, bármikor fordulhatsz hozzám bizalommal és megértéssel. Ezekért a szolgáltatásokért persze bizonyos ügyintézési díjakat számolok fel de, ne félj semmitől nem drága, és arra gondolj, hogy ha igényled, megkönnyítem az életed neked, csak hátra kell dőlnöd és várnod a munkát kényelmesen. Amit még tudnod kell két csomag, létezik az elsőben benne, van a Bankszámlanyitás, Munkaintézés és felkészítés képzés plusz NiN. A második csomagban, pedig a támogatások. Mind a kettőnek külön tarifája van. Ha többet is meg szeretnél tudni ezekről a dolgokról, csak keres bátran.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://welcomtolondon.blog.hu/api/trackback/id/tr891929524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stevetudor 2010.04.17. 22:04:20

üdv,

pusztán érdeklődés képpen 22 éves dolgozo embert te milyen támogatásba tudnál részesiteni?
Lakbér és adotámogatásra lennék kiváncsi.

Simon_Templar 2010.04.18. 11:39:38

@stevetudor: Szia hány órát dolgozol egy héten? Lakbér támogatás oké de adótámogatás minimum 25 év de tudok intézni bevételi támogatást és dolgozói támogatás ha nem haladod meg a 16 órát egy héten...

stevetudor 2010.04.18. 12:11:44

kb heti 55 órát dolgozok, azért csak érdeklődés képpen kérdeztm gondolom nincs tul sok esélyem semmire :)

Lakbér támogatásrol tudsz v.mit irni?

HA pl csak 14 órát dolgoznék egy héten akkor mennyit kaphatnék?

Simon_Templar 2010.04.18. 12:35:32

@stevetudor: Hány órára vagy bejelentve? Ha esetleg van egy szobatársad aki nem dolgozik a nevedre veheted papiron hogy te tartod el és akkor mindenböl a maximum jár.

zu-mi 2010.04.19. 00:22:18

Huuu, de buzlik ez az egesz! Mar ne haragudj, de ez a mezes mazos szoveg amit fentebb nyomsz eleg gaz. Van aki ezt beveszi? A tamogatasok kis resze a home office regisztraciot kovetoen azonnal kerheto, de nagy tobbseguk csak a home office reg utani egy eves munkaviszony eseten igenyelheto torvenyesen. Termeszetesen elfordul,hogy valaki olyan juttatashoz jut hozza amire valojaban nem lenne jogosult. Ennek legtobbszor az ugyintezok hibaja az oka. Mivel uniosok vagyunk sokszor nem neznek utana komolyabban, hogy mennyi ideje vagy itt es hogy miota dolgozol itt, hanem megiteleik az adott tamogatast. Viszont, ha kesobb barmikor kiderul, hogy jogosulatlanul jutottal valamilyen tamogatashoz(mindegy, hogy kinek a hibajabol),akkor benefit csalasert eljarast inditatnak ellened es a teljes osszeget vissza kell fizetned. Itt nagyon komolyan veszik a benefit csalast, s mar nem egy embert csuktak le akirol kiderult, hogy nem valos adatokat adott meg. En a helyedben nem biztatnek senkit arra, hogy vegyen a nevere egy nem dolgozo szobatarsat. Azert ez nem ilyen egyszeru. Az osszes igenyelheto tamogatas fennt van a www.direct.gov.uk weboldalon, de ha bemesz egy citizens advice bureau-ba ott is elmondanak mindent ingyenesen. Bankszamlanyitas: egy lakcimigazoloval es egy hivatalos levellel barhol megnyitjak. Hivatalos level: kerj idopontot NINO-ra(N.I Number), s 2-3 napon belol levelben kiertestenek az interju idopontjarol es helyerol. Ezzel a levellel es a lakcimigazoloddal mar meg tudod nyitni a bankszamlat. A NINO-rol csak annyit, hogy nem feltetele a munkabaallasnak. Persze sok munkaltato elonyben reszesiti azt a munkavallalot akinek mar meg van az N.I szama, de ha az erkezesed masnapjan felhivod a 0845 6000 643 -as telefonszamot, akkor mint munkakereso tudsz kerni idopontot interjura, s akkor egybol (a telefonon keresztol) kapsz egy referencia szamot. Innentol kezdve, ha mesz munkat keresni es a munkaltato megkerdezi, hogy van-e N.I szamod, akkor nyugodtan mond, hogy nincs, de van idpontod es referenciaszamod is. Ezt szinte mind elfogadja. Az idopontot altalaban 2-6 heten belol adjak az interjura, de addig nyugodtan el tudsz helyezkedni.
Hany olyan embert lattunk mar aki elkert penzt azert, hogy "biztos munkat" ad, s kiderult, hogy a probanapot garantalja csak. Te is leirtad, hogy ezt csinalod. Igen am, de sok olyannal beszeltem,akik belementek ilyenbe, s ok azt mondtak, hogy a munkaltato elfogadta oket a probanapra(miert ne tenne, hisz arra nem kell fizetnie egy fillert sem), majd nem alkalmazta oket. Nem azert, mert nem jol dolgoztak, hanem azert mert nem is volt felvetel a cegnel. Persze a segito mar elrakta a penzt es azt mondta, hogy nem adja vissza, hiszen O nem garantalta, hogy felveszik a munkavallalot. O csak a probanapokat(amire nem jar fizetes) es ha nem veszik fel, hat az a munkavallalo hibaja. Foglaljuk ossze: a bankszamlanyitas, NINO,allami tamogatasok igenylese ingyenes. Egy csomo weboldal letezik amiken valos es jo munkak vannak. Vendeglatos munkak a www.caterer.com webldalon, s mindenfele munka a www.direct.gov.uk/employment weboldalon talalhato. Azt ugye tudod, hogy Angliaban illegalis munkakozvetitesert penzt kerni. Persze, hogy tudod, azert hivod ugyintezesi dijnak.

Simon_Templar 2010.04.19. 00:47:08

@zu-mi: Köszönöm az infot !De ezekre én mind felvagyok készülve láttom te is felvilágosult vagy.De sokan sajnos nincsenek felvilágositva az ilyenekrol én nem verek át senkit se csak azt igénylem ami jár semmi csalás nem akarok benefit tief lenni én se vagyok hülye gyerek munkát senkinek se adok én csak a munkáltatóhoz viszlek el és már az elején közlöm ezeket az információkat.Amiket leirtál nem fogom moderálni mivel teljesen igazad van erröl én szintén informálom azokat akik igénybe veszik ezeket a szolgáltatásokat én az ügyintézésért kérek pénzt én vagyok a sebesség sokan nem beszlnek angolul nem tudják miröl van szó én ezt oldom meg én vagyok a kulcs figura aki segit hozzá juttni ahoz ami jár nem mindenhez kell a home office pl se tax credithez se housing benefithez nem kell sőt employmen és income suporthoz se kell egyedül a jobseeker allowanchoz kell mert oda nem elég fél év minimum 1 év kell mert elbuksz a residency testen senkit se verek át az a saját felelőség hogy ő mire jogosult én közlök vele mindent ahogy azt ilik persze mivel magyarok vagyunk még azt is igényelnénk ami nem jár de erre senkit se bujtok fel és az hogy egy szobatárs nem dolgozik az egy dolgozonak segitség hogy igy hozzájuthat ahoz ami járhatna neki csak mivel 3 fontal túl lépte a megszabott adóhatárt már nem jár én csak a kiskapukat mutatom meg a rendszer senkinek se akar támogatást adni főleg nem nekünk mindig kitalálnak valamit csak hogy ne kelljen adni nost én abban segitek hogy megkapja az ember ami jár tudom kicsit mézes mázos amit irtam de én egy vicces srác vagyok ha megismernél nagyokat nevetnél az életformámon nem vagyok gengszter és soha nem vertem átt senkit egyszerüen elegem lett azokból a cégekböl akik áttbaszák az embereket.Én nem közvetitek munkát én csak közelebb viszem az embereket a céljuk megvalósitásához csak is rajtuk múlik hogy megkapják e a munkát ha nem megyünk tovább egy másik céghez rengetek céget ismerek ahova keresnek embert.Nem sok olyan magyar van itt kint akik elöre fel vannak készülve ezekre a dolgokra mint te sokan nem beszélnek angolul semilyen szinten se.És vannak akik kijöttek és kihasználják őket és szükségük van a plusz pénzre ebben segitek én.

zu-mi 2010.04.19. 01:11:20

A8 national (nationals of Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, Slovakia and Slovenia ) and are working and registered on the Worker Registration Scheme (WRS), or if you are self employed you are eligible for Social Housing, Housing Benefit and Council Tax Benefit. Following 12 months of continuous employment as a registered worker, you will gain full EEA status and will be eligible for benefits on the same basis as existing EEA nationals – if you meet the 12 month rule, follow the link below to check which benefits you may be entitled to.

Simon_Templar 2010.04.19. 01:22:25

@zu-mi: Olyan ami nem jár nem lehet igényelni mert azért vannak forma nyomtatványok amiket ki kell tölteni és kellenek hivatalos papirok amikkel igazolod az itteni tartozkodásodat és a munkaviszonyadat is ők se hülyék hogy csak úgy osztogasák a benefiteket mindenkinek. Working Tax Credit munkába állás után egy hónapal ha meg van az NiNo utána tudod igényelni ez jár HMRC oldalán ki van irva Who is elegible i m qualify? Ki van irva mi az amire jogosult vagy. Nincs itt átverés nekem csak gyorsitott eljárás van ezt intézem elmegyek tolmácsolok segitek a papirok intézésében meggyorsitom a folyamatokat megmondom mire van szügség egy benefit igénylése eltarthat elbirálás 6 hónapig is de lehet 1 hónap is én a jó kapcsolataimat használom ki hogy segitsek azokon akik rászorulnak. Te nem segitenél egy olyan magyarok aki 12 órában robotol egy gyárban takarit angolul nem beszél és 170 fontot keres hetente?Vagy akit átt vernek a lakásal?Ez egy harc amit vivunk mindig van egy ranglétra ki az aki elsőbbséget élvez.Elöször jönnek a menekült családok és az idős beteg emberek akik elbirálás nélkül azzonal kapják a Benefiteket amig te adót fizetsz és NiNot és 6 hónap az elbirálás a beteg emberek után jönnek a kisebbségi csoportok és a Koloniák Tartományok Lakói, Indiai, Pakisztáni Afrikai Bevándorlók,majd a Britt állampolgárok vegyesen , családosok ,rokkantak stb....és a szingli emberek a legeslegutolsók szóval ha valaki a nevére veszi a szobatársát nem jutt nagy elönyhöz csak a sorban jutt elörébb.Ami jár az jár.A jogosultsága mindenkinek megvan rá vagy igy vagy úgy.Soha nem volt célom hogy bárkit is kihasználjak vagy átverjek.Ez csak megkönnyiti az életét az embernek akinek szüksége van rá.

Simon_Templar 2010.04.19. 01:24:39

@zu-mi: Ez mikori frissités? és honnan szedted?

Simon_Templar 2010.04.19. 01:26:35

Who is eligible

You may get Housing Benefit if you pay rent and your income and capital (savings and investments) are below a certain level. You could qualify if you are out of work, or in work and earning a wage.

Use the online benefits adviser to get an estimate of the benefits, including Housing Benefit, you may get.

* Benefits adviser

Who isn't eligible

You can't usually get Housing Benefit if:

* you have savings of over £16,000, unless you are aged 60 or over and getting the 'guarantee credit' of Pension Credit
* you live in the home of a close relative
* you're a full-time student (unless you're disabled or have children)
* you're an asylum seeker or are sponsored to be in the UK

Other restrictions

If you live with a partner or civil partner only one of you can get Housing Benefit.

If you're single and aged under 25 you can only get Housing Benefit for bed-sit accommodation or one room in shared accommodation.
How to check eligibility

If you think you may be eligible for Housing Benefit, the following link will let you enter details of where you live and then take you to your local authority website where you can find out more.

Simon_Templar 2010.04.19. 01:29:56

@zu-mi: igazából nincsen oda irva hogy szükséges hozzá a home office és a Civic centerben dolgozó ismeröseim is igy tudják beszéltem pár emberel a CAB is és felhivtam a JCP Stratfordi központot és ők is ezt mondták nem feltétel a home office WRS vagy az 1 év a Housing benefithez.És a Home officet is felhivtam csak hogy biztosra menjek.

zu-mi 2010.04.19. 08:47:53

@Simon_Templar:

"and are working and registered on the Worker Registration Scheme (WRS), or if you are self employed"
A www.direct.gov.uk oldalara kerult fol ugy 1 honapja. Ird be a keresobe, hogy benefits for non uk nationals es a feljovo oldalt ha egy picit lejjebb gorgeted lesz olyan, hogy nn uk nationals. Klikk oda. A feljovo oldalon keresd az A8-akat (mivel MO oda tartozik),s ott megtalalod.
Ismerem a HM Revenue oldalat is.

zu-mi 2010.04.19. 09:06:10

Az elobb elirtam. A keresobe ird be: a benefits for non uk citizens. A tobbi mar ugyanaz, mint feljebb. Ezt az oldalt folyamatosan frissitik, s ez a government hivatalos honlapja.

zu-mi 2010.04.19. 20:43:54

Szia! Eszrevetted mar, hogy a fo cimbe nem azt irtad, hogy udvozollek, hanem, hogy udozollek? Tudom, hogy csak betu hiba, de hatha szeretned kijavitani.

Simon_Templar 2010.04.19. 22:10:12

@zu-mi: Szia igen köszi a segitséget :))

tom3 2010.10.24. 12:36:52

Szia! En 2-honapja dolgozom kint Angliaba,es december elejen szeretnem a csaladomat kihozni.
Az lenne a kerdesem hogy a harom gyermekemre milyen tamogatast tudok fel venni, es mi szukseges hozza,adott esetben a working tax credithez.
Ez munkaviszonyhoz van kotve marmint hogy le kell dolgozni 3-6 honapot? koszi elore is.
udv: tomasz

Hencsi35 2011.01.03. 07:19:14

Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy lakbértámogatásban tudnál-e nekem segíteni, mi kell hozzá. Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv Heni

zotyas001 2012.02.12. 20:24:01

szia! orulok,hogy vegre egy hozzaerto is van.. huddersfield-ben elek nekem minden papirom rendben van mivel 6 evvel ezelott evekig eltem manchester-ben most 6 honapja jottem vissza .. a parom karacsonykor jott ki utannam a 2 kisfiammal.. a tax credit folyamatban van.. nagyon lassan halad.. a paromnak szerettem volna az IN szamot.. de azt mondtak a job centre-ben hogy elobb a child benefit aztan az IN szam... nagyon lassan haladnak a dolgaim.. es raadasul nem is ertek hozza.. valoszinu segitsegre lessz szuksegem.. nem tudom,hogy ilyen tavolsagbol tudsz-e nekem segiteni... jo lenne ha igen.. koszonom udv zoli

anrab2012 2012.04.16. 00:26:22

Sziasztok!

Az élet úgy hozta, hogy május közepétől Londonban kellene dolgoznom. Igazából egyelőre csak egy aláírt munkaszerződésem van. Szóval szállás találásban és hivatalos ügyek intézésében lenne szükségem segítségre. Él még a lehetőség?

anrab
süti beállítások módosítása